ГоловнаСуспільствоВійна

ДНР захотіла автономію, як у Гонконгу

Пушилін заявив, що Мінськ-2 призведе до автономії

ДНР захотіла автономію, як у Гонконгу
Фото: Предоставлено Сергеем Сулимой

Один із ватажків ДНР Денис Пушилін заявив, що його організація згодна на "найширшу автономію" у складі України.

"Сценаріїв розвитку два: це повне дотримання "Мінська-2" або зрив переговорів. У результаті першого варіанту ми отримуємо автономію у складі України з виборами, своїми законами і так далі, з найширшою автономією для нас і, напевно, з іншим урядом Києва. Другий варіант - це шлях до повної незалежності ДНР. Це зрив усіх пунктів угоди", - цитує Пушиліна агентство новин сепаратистів.

Як приклад прийнятного для ДНР ступеня автономії Пушилін назвав Північну Ірландію, Гренландію, Гонконг.

Гонконг - це спеціальний адміністративний район Китаю, який увійшов до її складу лише у 1997 році після виведення англійської адміністрації. До 2047 року Гонконг залишається фактично суверенною державою, КНР бере на себе питання оборони і зовнішньої політики. Гренландія - це автономна одиниця Королівства Данії зі власним урядом і законодавчим органом. Водночас данський монарх є правителем Гренландії і представлений на острові через свого представника. Північна Ірландія як частина Великобританії управляється британським урядом, але більшість сфер відповідальності передано місцевому уряду.

Нагадаємо, що представники ДНР час від часу виступають то за автономію у складі України, то за незалежність. Однієї чіткої точки зору на своє майбутнє вони не мають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram