ГоловнаСуспільствоЖиття

Штат донецької міліції скоротився майже втричі, - Аброськін

Пішли люди, які були морально чи фізично не готові до служби

Штат донецької міліції скоротився майже втричі, - Аброськін
Фото: mvs.gov.ua

Штат міліції Донецької області за останній час зменшився майже втричі - з 18 тисяч співробітників до 7,8 тисячі.

Про це повідомив начальник ГУ МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін, інофрмує РБК-Україна.

"Раніше в штаті міліції Донецької області було близько 18 тис. співробітників. Сьогодні - 7,8 тис. осіб. Йде постійне очищення, оновлення кадрів, природний відбір. Є люди, які не можуть служити в тих умовах, в яких ми опинилися. З різних причин. Хтось морально не підготовлений, хтось через свою фізичну підготовку, хтось - просто боягуз. Такі люди звільнилися", - заявив Аброськін.

За його словами, в МВС залишилися люди, які дійсно готові виконувати всі завдання, які перед ними ставлять міністр внутрішніх справ і президент України.

Також зменшилася кількість органів міліції, повідомив Аброськін. "Раніше їх було близько 50, а на даний момент залишилося 25. Поки ми не відчуваємо кадрового голоду, завдяки тому, що на території Донецької області несуть службу правоохоронці з інших областей", - зазначив начальник обласної міліції.

Аброськін підкреслив, що зараз правоохоронці забезпечені транспортом, озброєнням, боєприпасами і обмундируванням, однак проблемним залишається питання розселення співробітників, які виїхали з окупованої бойовиками території, число яких становить 1812 осіб.

Напередодні Арсен Аваков повідомив, що в МВС пройшов другий етап люстраційної перевірки, за результатами якого було звільнено 15 посадових осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram