ГоловнаСуспільствоЖиття

Телеканал ATR розпочав мовлення в інтернеті

Журналісти працюють над документальними фільмами про депортацію кримських татар

Телеканал ATR розпочав мовлення в інтернеті
Фото: Дарья Чабанова

Кримськотатарський телеканал ATR, який припинив своє мовлення в анексованому Криму через відсутність російської реєстрації, розпочав роботу в Інтернеті.

Про це повідомив редактор телеканалу Роман Спиридонов у Фейсбуці.

"Телеканал АТR був змушений припинити мовлення. Але не роботу. Зараз журналісти закінчують роботу над циклом "Діти війни" і документальними фільмами, присвяченими трагічним подіям 18 травня 1944 року - депортації кримських татар. Їх ви скоро зможете побачити на інтернет-порталах (http: // 15minut.org/ http://atr.ua/). Крім цього, інформаційна редакція повертається до своєї звичної роботи - зйомок новинних сюжетів і спецрепів", - написав Спиридонов.

Нагадаємо, у вересні 2014 року російська влада звинуватила кримськотатарський телеканал ATR в екстремізмі. Силовики проводили обшуки в будівлі телеканалу. З 1 квітня телеканал ATR припинив мовлення в Криму, а самопроголошена "влада" півострова заявила про необхідність створити "суспільну кримськотатарську телерадіокомпанію" замість ATR.

22 квітня 2015 року суд Сімферополя заарештував на 2 місяці оператора ATR Ескендера Небієва. Його підозрюють в організації та участі в масових заворушеннях під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram