ГоловнаСуспільствоВійна

Військові пішли від бази ДУК "Правий сектор"

У ПС заявили, що конфлікт з владою вичерпано

Військові пішли від бази ДУК "Правий сектор"
Фото: Макс Требухов

Українські військовослужбовці 25-ї і 95-ї десантних бригад розблокували базу п'ятого окремого батальйону ДУК "Правий сектор" у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє офіційний сайт ПС.

"Десантники 25-ї і 95-ї бригад Збройних сил України розблокували базу ДУК "Правий сектор" у селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області. Усі конфлікти вичерпано", - йдеться в повідомленні.

Цю інформацію також підтвердив командир першої штурмової роти ПС Олександр Карась.

"Облогу з бази 5 ОБ ДУК ПС зняли. 95-ка та 25-ка пішли. Колона техніки розтягнулася на кілька кілометрів. Загалом проти нас стояло 11 артилерійських установок "Гвоздика", шість "Градів", батарея 120-мм мінометів, батарея "Васильків", багато іншої техніки і дві роти особового складу", - написав він у Фейсбуці.

Нагадаємо, 28 квітня підрозділи 95-ї аеромобільної та 25-ї парашутно-десантної бригад виставили блокпости довкола бази "Правого сектору" в селі Великомихайлівка Дніпропетровської області. Лідер ПС Дмитро Ярош повідомив, що базу було заблоковано без жодних попереджень разом з бронетехнікою і важким озброєнням. 29 квітня понад 350 активістів "Правого сектору" пікетували будівлю Адміністрації Президента з вимогою роз'яснити ситуацію з блокування бази. Пізніше в ПС заявили, що залагодили конфлікт з Генштабом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram