ГоловнаСуспільствоВійна

Росія нав'язує паралелі між Україною і Сирією, - представник МЗС України

Кулеба назвав Кучму "міцним горішком" української політики

Росія нав'язує паралелі між Україною і Сирією, - представник МЗС України
Дмитрий Кулеба - справа
Фото: Макс Требухов

"Михайло Юрійович Зурабов, через власну інтелігентність і просто інший стиль ведення справ, не вписувався в загальну матрицю тих російських представників, яких ми бачимо в ООН, ОБСЄ, які потрапляють у публічний простір зі своїми коментарями".

Про це заявив на круглому столі в Інституті Горшеніна посол МЗС з особливих доручень Дмитро Кулеба, коментуючи інформацію про заміну представника Росії у складі тристоронньої контактної групи: Михайла Зурабова замінено на посла з особливих доручень МЗС РФ Азамата Кульмухаметова.

Дмитро Кулеба запропонував не давати завчасних оцінок новому представникові Росії в тристоронньої контактній групі. "Потрібно подивитися, як людина буде працювати і що саме робитиме", - зазначив посол.

"Я не можу оцінити нинішнього, щойно призначеного представника. Думаю, що він однозначно буде жорстко відстоювати свою позицію, позицію своєї країни. А головне - оскільки він був послом РФ у Сирії, а ми неодноразово чуємо і бачимо в наших моніторингах, як думка про паралелі між Сирією і Україною нав'язується російськими представниками, сумніваюся, що новий представник зможе змінити стиль роботи і розуміння цього конфлікту з того, як він працював і розумів конфлікт у Сирії. І це, відповідно, безпосередньо позначиться на переговорному процесі", - заявив Кулеба.

"У нас там теж сильна людина - Леонід Данилович Кучма, "міцний горішок" української політики. Тож я не думаю, що тепер російський представник перехопить усю увагу і зможе нав'язувати свою волю. Будемо дивитися", - зазначив представник МЗС України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram