ГоловнаСуспільствоВійна

Євросоюз поки що не планує направляти в Україну миротворців, - Туск

Політичним пріоритетом для Європи є Мінські домовленості

Євросоюз поки що не планує направляти в Україну миротворців, - Туск
Фото: EPA/UPG

У Європейському Союзі найближчим часом не планують введення миротворчої місії на Донбас.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск в ексклюзивному інтерв'ю Першому каналу Українського суспільного телебачення, передає "Укрінформ".

"На сьогоднішній день, відверто кажучи, я не бачу ентузіазму в Європі, коли йдеться про спеціальну миротворчу місію в Україні. Але настрої можуть змінитися", - сказав він, зазначивши, що політичним пріоритетом для Європи є імплементація мінських домовленостей. За словами Туска, ЄС готовий зміцнити спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні, щоб забезпечити її більшу ефективність.

"Але коли йдеться про спеціальні миротворчі сили або підрозділи з Європи, я вважаю - сьогодні неможливо досягти такого рішення, зокрема в понеділок (на саміті Україна-ЄС - ред.), а також протягом наступних днів. Але це буде одним з головних питань на нашому саміті", - зазначив президент Євроради.

Він також підкреслив, що встановлення миру на Донбасі є найважливішим завданням.

"І тому ми докладаємо дипломатичні зусилля для досягнення результатів за мінськими домовленостями. Я знаю, що ще далеко, щоб бути задоволеними. Можливо, це не є найкращим рішенням для України. Але, справді, і це є найважливішою метою для нас - це реальний шанс, щоб мати мир чи перемир'я. Я чітко розумію, чому ефективний моніторинг є таким важливим і не тільки для України, а й для нас", - заявив Туск.

Нагадаємо, представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв вважає, що відправлення в Україну миротворчої місії ЄС реальніше, ніж створення миротворчої місії ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram