ГоловнаСуспільствоВійна

У Миколаєві пройшли найбільші за 15 років військові навчання

Три бригади ВДВ взяли участь у відпрацюванні навичок у Широкому Лані

У Миколаєві в суботу відбулися навчання ВДВ за участю трьох аеромобільних бригад з п'яти існуючих в Україні: 79-ї ОАЕМБр, 95-ї ОАЕМБр і одного з батальйонів 25-ї ОАЕМБр. Всього в навчаннях були задіяні близько 3000 військових, 400 одиниць техніки, авіації.

Як повідомляє миколаївське видання "Преступности.НЕТ", в рамках навчань військовослужбовці ЗСУ відпрацьовували тактику наступальної операції: форсування річки Південний Буг, активна підтримка авіації, артилерії, рейд в тил противника.

За підсумками навчань президент України Петро Порошенко зазначив, що військові виконали такі маневри, які ніколи не робилися на полігоні в Широкому Лані, а самі навчання стали найбільшими за 15 років. "Підрозділи закінчують бойове злагодження, виконують елементи, які раніше ніколи не виконувалися на полігоні в Широкому Лані. Такого масштабу навчань ті, хто служать тут 15 і більше років, не пам'ятають", - цитує президента "НикВести".

"Бригади, які виконали злагодження, будуть висунуті найближчим часом для виконання завдань, поставлених командуванням. Усі завдання, які були поставлені на сьогодні, виконані на "відмінно". Я впевнений, що сьогодні ми продемонстрували, що українські Збройні сили за цей рік народилися. Ви бачили, як виконували завдання мобілізовані четвертої хвилі мобілізації. Таких результатів вони досягли через два місяці тренувань", - заявив Порошенко.

Порошенко додав, що незважаючи на те, що в рамках навчань відпрацьовувалися наступальні маневри, Україна готується до оборони. "На території України зараз знаходиться агресор і ми повинні зробити все можливе, щоб забезпечити максимально ефективний захист України", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram