ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ попередила, що паради бойовиків порушать мінські домовленості

В організації уточнили, що передислокація важких озброєнь буде порушенням угод

ОБСЄ попередила, що паради бойовиків порушать мінські домовленості
Фото: президент.рф

Організація з безпеки і співробітництва в Європі зазначає, що "військові паради" бойовиків на окупованому Донбасі будуть розцінюватися як чергове порушення мінських домовленостей.

Про це йдеться в заяві місії ОБСЄ у відповідь на надіслані їй листи терористичних організацій ДНР і ЛНР з попередженням про організацію "парадів" на 9 травня.

"В ОБСЄ нагадують, що голова місії ще 10 квітня листом попередив усі сторони, які поставили підписи під Мінським комплексом заходів від 12 лютого, що передислокація важких озброєнь у заборонені для них місця чи то для навчань, чи для парадів буде порушенням мінських домовленостей, і саме так їх і зареєструє місія", - цитує заяву "Радіо Свобода".

Спостерігачі зазначають, що відведення важких озброєнь на певні відстані від лінії контакту є одним з пунктів мінських домовленостей про врегулювання в частині сходу України. Але деякі з таких озброєнь і далі використовуються в перестрілках і бойових діях, які не припиняються, незважаючи на проголошений режим припинення вогню.

Сторони звинувачують одна одну в провокаціях, констатують в ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram