ГоловнаСуспільствоВійна

Геращенко рекомендував Шарію "готуватися до переїзду на ПМП у Росію"

Український журналіст, можливо, причетний до фінансування тероризму

Геращенко рекомендував Шарію "готуватися до переїзду на ПМП у Росію"

Радник голови Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко анонсував кримінальне переслідування журналіста Анатолія Шарія через фінансування тероризму.

Про це Геращенко написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"За підсумками оприлюднення підсумків спецоперації "Розвідний ключ" тов. Шарію зібрати речі і приготуватися до переїзду на ПМП у Російську Федерацію до моменту арешту та видачі Україні за організацію фінансування міжнародного тероризму", - написав Геращенко.

За його словами, "зазначена операція була проведена з метою виявити протиправну діяльність українофобів, терористів і сепаратистів".

"Якщо операція "Гюльчатай" ставила перед собою завдання зібрати воєдино дані про десятки тисяч російських і українських терористів, їхнє місцезнаходження й IP-адреси, то операція "Розвідний ключ" ставила перед собою завдання зібрати гроші, які призначалися для фінансування тероризму, на зміцнення матеріальної бази українських збройних сил", - зазначив Геращенко.

Як відомо, український журналіст Шарій веде відеоблог і пише статті, де нібито викриває нинішню українську владу.

Нагадаємо, у 2012 році Анатолій Шарій стверджував литовській владі, що його переслідує проросійський режим президента Віктора Януковича. Нібито він проводив розслідування про участь державних установ у наркобізнесі, тому проти нього сфальсифікували справи. У лютому 2015 року в Департаменті міграції Литви заявили, що Шарія можуть позбавити політичного притулку в цій країні, оскільки після перемоги Майдану Віктор Янукович утік до Росії. Це може означати, що зникли обставини, через які Шарію необхідний притулок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram