ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала за хабарі 7 міліціонерів

Більшість правоохоронців за гроші сприяли у закритті кримінальних проваджень

СБУ затримала за хабарі 7 міліціонерів

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали сімох співробітників міліції під час отримання хабарів у Донецькій, Івано-Франківській, Сумській та Запорізькій областях.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У рамках боротьби з корупцією в зоні проведення АТО затримано начальника сектору дільничних інспекторів міліції та начальника міліції громадської безпеки одного з міськвідділів у Донецькій області. Ці правоохоронці систематично вимагали та отримували кошти від місцевих підприємців, яким вони допомагали уникати відповідальності за порушення правил розміщення об'єктів торгівлі та оренди земельних ділянок", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними СБУ, в Івано-Франківській було затримано двох працівників райвідділу, які отримали гроші і земельну ділянку за сприяння у закритті кримінальних проваджень.

"Заступника одного з райвідділів у Сумській області було затримано зі своїм заступником на отриманні частини хабара з осіб, які намагалися уникнути кримінальної відповідальності за скоєння низки злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних засобів і крадіжками металобрухту", - зазначають в СБУ.

У Запорізькій області затримано міліціонера, який замість реєстрації правопорушення місцевого жителя зажадав від нього гроші за можливість уникнути відповідальності.

"Щодо хабарників розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна", - підкреслюють у відомстві

Триває слідство.

Раніше МВС спільно з СБУ затримали на гарячому регіонального керівника Держземагентства ресурсів та голову сільської ради за хабар у $600 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram