ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про активізацію бойовиків на Донбасі

Найгостріше протистояння - в передмістях Донецька

Штаб АТО повідомив про активізацію бойовиків на Донбасі
Фото: Александр Ратушняк

Російсько-терористичні війська в понеділок посилили обстріли позицій військових на Донбасі. Загалом з опівночі до 18.00 бойовики 20 разів порушили режим тиші, застосовуючи в основному стрілецьку зброю, повідомляє прес-центр АТО.

У Донецькій області найбільш інтенсивний вогонь ворог вів біля Авдіївки. Там позиції сил АТО було обстріляно чотири рази з мінометів калібру 120 міліметрів, а також 1 раз із зенітної установки. 5 разів зазнавали обстрілу позиції військових у районі Пісків. Уночі противник застосував тут міномети калібру 82 міліметри, а під вечір - калібру 120 міліметрів. 4 рази злочинці вели вогонь у бік сил АТО неподалік Опитного із зенітної установки, кулеметів та автоматичних гранатометів.

Неподалік від селища Широкине бойовики двічі обстрілювали позиції військових з мінометів калібру 82 міліметри, а також зі снайперської гвинтівки і стрілецької зброї.

У Луганській області противник обстріляв український опорний пункт у районі Щастя з протитанкового гранатомета і снайперської гвинтівки.

О пів на другу ночі на півдні Донецької області неподалік від селища Чермалик військові зафіксували проліт безпілотника на висоті близько 2 тисяч метрів.

Штаб також повідомляє, що обстрілів населених пунктів у понеділок не було.

Нагадаємо, вчора, 19 квітня, на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув і не отримав поранення. Було зафіксовано лише 14 обстрілів. Швидше за все, така тиша пов'язана з поминальним днем, який був у неділю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram