ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував кримського татарина Асанова до червня

Асанова затримали в рамках "справи 26 лютого"

Суд заарештував кримського татарина Асанова до червня

У Київському районному суді Сімферополя в рамках "справи 26 лютого" Алі Асанову обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою до закінчення слідства, тобто до 15 червня.

Також винесено постанову про притягнення Асанова як обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 212 Кримінального кодексу Росії (участь у масових заворушеннях, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років), повідомляє "Радіо Свобода".

"За ним взагалі немає ніякої провини. Я навіть не знаю, за що з ним так. Нас навіть не пустили до судової зали, хоча там було багато місця, ми навіть готові були стояти", - сказав батько затриманого Ахмед Асанов.

Як передає видання, за даними правозахисників з "Кримської польової місії", всього в рамках "справи 26 лютого" затримали 4 кримських татар.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників Меджлісу кримських татар і прихильники партії "Русское единство". Внаслідок зіткнень того дня загинули дві людини. Слідчий комітет Росії порушив за фактом кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram