ГоловнаСуспільствоВійна

"Азов" виступив проти демілітаризації Широкиного

Білецький закликав не віддавати "ворота в Маріуполь".

"Азов" виступив проти демілітаризації Широкиного
Широкино вблизи Мариуполя
Фото: uainfo.org

Полк Нацгвардії "Азов" вважає ініціативу з демілітаризації селища Широкине "вкрай небезпечною і безвідповідальною".

Як повідомляє прес-служба "Азова", Широкине - це стратегічна висота і вогнева позиція, з якої ворог регулярно здійснював артилерійські обстріли Маріуполя. За даними полку, саме звідси 24 січня завдали удару по мікрорайону Східний, у результаті чого 31 мирний житель загинув, 120 отримали поранення, а десятки будинків були зруйновані.

"Відведення українських військ й організація пункту моніторингу припинення вогню в Широкиному означає втрату цієї української території навіть за умови присутності там місії ОБСЄ. А віддати Широкине - це добровільно відчинити ворота в Маріуполь", - йдеться в повідомленні.

Також наводиться думка командира полку "Азов" Андрія Білецького про те, що ініціатива про демілітаризацію Широкине - кроком назад навіть у рамках Мінських домовленостей. Він нагадує, що, за Мінським меморандумом від 19 вересня, не тільки Широкине має перебувати під контролем Україні, а й Саханка, розташована на схід від селища.

Нагадаємо, напередодні в штабі АТО повідомили про початок демілітаризації Широкиного. Повідомляли, що українські військові залишаться на своїх позиціях, але будуть мати при собі тільки стрілецьку зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram