ГоловнаСуспільствоВійна

13 поранених і 1 убитий - втрати 93-ї бригади в Пісках за великодні дні

Військові просять допомогти з амуніцією у зв'язку з посиленням бойових дій на фронті.

13 поранених і 1 убитий - втрати 93-ї бригади в Пісках за великодні дні
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

З Великодньої неділі посилилися обстріли позицій 93-ї ОМБр у Пісках Донецької області. Про це LB.ua повідомила волонтер Ольга Голубєва зі слів командирів підрозділів, яким допомагає ГО "Крила Дніпра".

«З 12 квітня почалися щільні обстріли Пісків, в тому числі і позицій 3-го батальйону, в тому числі і з фосфорною начинкою. Працювали САУ від 125 мм, були танкові бої», - переказала Голубєва дані військових.

Загинув боєць "Депутат" із 7-ї роти, вибуховою хвилею йому розірвало внутрішні органи. 13 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості тільки за 3 дні: з неділі по вівторок.

«Досі йдуть постійні щільні обстріли всіх позицій», - додала волонтер. Наскільки зросли втрати бригади за останні 2 дні, вона поки що не може сказати.

Ротні повідомили волонтерів "Крил Дніпра" про потреби бійців 93-ї бригади в Пісках. Багато потрібно: форми, наколінників, розвантажень, тактичних окулярів, літніх камуфльованих балаклав, берців, ліхтариків на чоло, рацій і білизни (труси, шкарпетки). Також потрібна техніка: активні навушники для РПГ, автомобіль, 3 біноклі, коліматорні приціли, планки для коліматорів, оптика на СВД і тепловізор.

Переказуйте допомогу на картку ПриватБанку 5168 7572 6034 4256, Новикова Валерія.

Нагадаємо, нещодавно волонтери організації "Крила Дніпра" вивезли з Пісків 9 собак і знайшли для них нову домівку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram