ГоловнаСуспільствоВійна

Місія ОБСЄ на Донбасі мусить відповідати за свої дії, - США

Дуже важливо, щоб місія виконувала свою роль, підкреслили в Держдепі

Місія ОБСЄ на Донбасі мусить відповідати за свої дії, - США
Фото: EPA/UPG

Держдепартамент США не має даних про кількість росіян у складі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Сході України, а також про можливу їх причетність до передачі інформації проросійським сепаратистам і силам РФ, зосередженим у регіоні.

Про це заявив у Вашингтоні офіційний представник Держдепу Джефф Ратке, передає Укрінформ.

"У мене немає відомостей про це", - відповів Ратке на прохання підтвердити слова генерала у відставці Веслі Кларка, що до складу місії ОБСЄ на Донбасі входить велика кількість російських військових.

Водночас, зазначив представник Держдепу, позиція США полягає в тому, що "ОБСЄ має законне право (діяти на місці - Ред.) відповідно до мінських угод". Місія "несе відповідальність" за свої дії, "і дуже важливо, щоб ОБСЄ виконувала свою роль", підкреслив Ратке.

У зв'язку з цим він звернув увагу на те, що спостерігачі міжнародної організації досі не мають повного доступу на всій території зони конфлікту, насамперед, через дії підтримуваних Росією сепаратистів. "І це проблема для реалізації Мінських угод", - акцентував офіційний представник Держдепартаменту США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram