ГоловнаСуспільствоЖиття

Обстріл Широкиного триває, навколо Донецького аеропорту не вщухають вибухи

Стріляють з мінометів, танків і стрілецької зброї, повідомили спостерігачі

Обстріл Широкиного триває, навколо Донецького аеропорту не вщухають вибухи
Широкино вблизи Мариуполя
Фото: uainfo.org

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що обстріл Широкиного триває.

Про це йдеться у звіті місії за 31 березня, опублікованому сьогодні, передає УНІАН.

Зокрема, зазначається, що спостерігачі ОБСЄ, перебуваючи за 3,5 км на захід від Широкиного (16 км на схід від Маріуполя), повідомляють, що, за їхньою оцінкою, було чути 15 мінометних пострілів у Широкиному. Також, перебуваючи в іншому місці за 4,5 км на північний захід від Широкиного, місія чула протягом 5 хвилин приблизно 22 постріли зі зброї різного калібру в селищі.

Разом з тим, через годину спостерігачі чули приблизно 70 вихідних мінометних обстрілів зі зброї 82-міліметрового і 120-міліметрового калібру. За їхньою оцінкою, вогонь вівся з позицій на схід, південь і південний схід від місця знаходження місії і мав вплив на Широкине.

"З тієї ж позиції спеціальна моніторингова місія чула більше обстрілів, які ймовірно було здійснено з 128-міліметрової реактивної системи залпового вогню. Постійний вогонь з 12,7-міліметрового калібру і в деяких випадках вогонь з танків, і окремі постріли зі стрілецької зброї було чути протягом усього дня", - наголошується в повідомленні.

Разом з тим, спостерігачі повідомили, що менш ніж за 100 метрів від місії вівся вогонь з гранатометів, а також відбулося десять вхідних мінометних обстрілів на відстані від 300 м до 1 км, що зрештою змусило представників ОБСЄ покинути цю територію.

Спостерігачі, перебуваючи безпосередньо поблизу від району зруйнованого Донецького аеропорту (територія контролюється бойовиками ДНР, 8 км на північний захід від Донецька), чули віддалений звук чотирьох вибухів між 10:05 і 10:18, а також ще один додатковий вибух о 10 55, після чого майже відразу ж було відкрито вогонь з важких кулеметів або легкої артилерії з північно-західного напрямку.

Разом з тим, у звіті сказано, що під час перебування в центрі Донецька місія протягом дня чула три різні рази ведення вогню, які, за оцінкою місії, було здійснено з території в межах або біля Донецького аеропорту. Зокрема, зафіксовано, що один вибух стався на відстані приблизно 10 км, також зафіксовано 70 вхідних і вихідних обстрілів з мінометів, артилерії і танків, і крім того, ще сталося три потужні вибухи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram