ГоловнаСуспільствоПодії

Слідство щодо MH-17 розглядає версію з "Буком" як основну

Шокін і Наливайченко показали фільм про пересування російського ЗРК Україною

Міжнародна слідча комісія розглядає як основну версію про те, що літак рейсу MH17 збили з російського ракетного комплексу "Бук".

Про це свідчить фільм про розслідування, який показали сьогодні на прес-конференції у Києві генеральний прокурор Віктор Шокін і голова СБУ Валентин Наливайченко.

У ньому сказано, що ЗРК "Бук" перевозили територією України тягачем марки "Вольво", який бойовики "віджали" в одного з донецьких підприємств.

17 липня вночі цей тягач був у районі населеного пункту Північний, після чого вирушив до Донецька за не встановленим наразі маршрутом. Слідча група має запис телефонної розмови між двома бойовиками, який свідчить, що о 9-й годині ранку "Бук" був уже в Донецьку разом з екіпажем.

Згодом його перевезли у Сніжне через Макіївку, Зугрес і Торез. 17 липня в середині дня "Бук" бачили у Сніжному, у цей час його вже зняли з тягача, він рухався сам.

О 16:20 біля села Грабове зазнав аварії лайнер "Малайзійських авіаліній", на борту якого було 298 пасажирів.

Уже 18 липня о 5-й ранку тягач "Вольво" із заново завантаженим "Буком" бачили в Луганську в напрямку до Краснодона. Згідно зі ще одним телефонним записом, який має слідча група, 18 липня о 8:00 ранку ЗРК покинув територію України і перетнув кордон з Росією.

Нагадаємо, катастрофа лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Країни Заходу і України вважають, що літак збили проросійські сепаратисти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram