ГоловнаСуспільствоВійна

Кількох генералів заарештували за корупцію, - Парубій

Військовослужбовці незаконно продавали американські сухпайки в інтернеті

Кілька генералів української армії були заарештовані і засуджені за корупційні дії. Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій в ефирі "5 каналу".

За його словами, боротьба з корупцією в країні не завжди ведеться публічно.

"Протягом цього року багато корупціонерів були заарештовані. Можливо, це не було зроблено так публічно, не було донесено до суспільства... Можу сказати зі своєї сфери діяльності, я вже згадував цей випадок, коли американці передали нам сухпайки для української армії. Я питав у них: навіщо сухпайки, дайте зброю. Вони відповіли, що це дуже важливо і для нас, і для вас. Щоб ми разом побачили, як швидко ці сухпайки з'являться в Інтернеті... Через кілька тижнів вони з'явилися в інтернеті на продаж. Кілька генералів були заарештовані і засуджені за корупційні дії", - заявив він.

Нагадаємо, в червні 2014 року Міноборони відзвітувало про використання 330 тис. сухих пайків, які були передані владою США українській армії. З'ясувалося, що силам АТО передали лише дві третини від отриманої допомоги. Пізніше в ЗМІ з'явилися повідомлення, що американські сухпайки продаються в Інтернеті. У Міноборони заявили, що сухпайки, які намагалися продати, залишилися з навчань "Сі-Бриз 2011".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram