ГоловнаСуспільствоВійна

ЛНР безкоштовно споживає 90% води, - Москаль

Переважна частина питної води йде на окуповані території

ЛНР безкоштовно споживає 90% води, - Москаль

Майже 90 відсотків питної води, видобутої обласним водоканалом на контрольованій Україною частині Луганської області, йде в Луганськ та інші населені пункти на окупованій території.

Про це заявив глава Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

"І хоча процес видобутку, очищення та доставки води дуже трудомісткий і дорогий, самозвана республіка не платить за неї ані копійки", - заявив Москаль під час робочої поїздки в село Болотне Станично-Луганського району, де розташована одна з насосних станцій обласного водоканалу.

"Мені багато разів радили повністю перекрити водопостачання на окуповану територію... Однак воду п'ють не тільки бойовики і терористи, її вживають і нормальні люди - пенсіонери, діти або інваліди, махнути рукою на яких ми не можемо. Тому доводиться качати за лінію розмежування воду, за яку нам навіть ніхто не скаже "дякую", - розповів Москаль.

Керівник області привіз до села Болотне і Сизе гуманітарну допомогу - продукти харчування, засоби гігієни, речі першої необхідності.

Болотне і Сизе - два села, в яких проживає всього близько 150 осіб (переважно літні люди), які залишилися без уваги волонтерів або міжнародних благодійних організацій, оскільки розташовані на віддалі від основних шляхів сполучення. Сюди не їздить автобус з райцентру, всі торгові точки закриті. Двічі на тиждень необхідні продукти привозить на легковому авто приватний підприємець. Як розповіли місцеві жителі, востаннє обласне керівництво приїжджало до них ще "за часів Брежнєва".

Нагадаємо, в січні "козаки" так званого "Всевеликого війська донського" обстріляли з "Градів" село Світличне Попаснянського району Луганської області та пошкодили водопровід, залишивши без води всю підконтрольну їм територію. В ОДА тоді відмовилася ремонтувати водопроводи за свої кошти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram