ГоловнаСуспільствоЖиття

ООН виділить $2 млн на робочі місця для переселенців

Кошти можуть отримати компанії та місцеві органи влади.

ООН виділить $2 млн на робочі місця для переселенців
Фото: http://www.ua.undp.org/

ООН виділить понад 2 млн доларів на створення робочих місць для переселенців в Україні.

Про це на брифінгу повідомила менеджер проекту Програми розвитку ООН "Підтримка реформи соціального сектору в Україні" Олена Іванова, інформує РБК-Україна.

ПРООН розпочала прийом попередніх заявок від місцевих органів влади, підприємств та організацій, які готові працевлаштувати переселенців. Програма фінансування робочих місць охопить насамперед області з найбільшою кількістю переселенців: Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку та Одеську.

Організація, яка хоче подати заявку на отримання коштів від ПРООН, повинна створити мінімум 5 робочих місць будь-якого виду та забезпечити фінансування не менш ніж 33% сукупних витрат, включно із заробітною платою і придбанням обладнання та інструментів. Новостворені робочі місця мають зберегти для переселенців щонайменше на рік, а в разі розірвання договору на відповідну посаду мають зарахувати іншого працівника зі статусом переміщеної особи.

Докладно про умови видачі коштів компаніям і місцевим органам влади на створення робочих місць для переселенців можна почитати на сайті ПРООН в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram