ГоловнаСуспільствоВійна

Губернатор Одеської області не вірить у військову загрозу з боку Придністров'я

Ігор Палиця впевнений, що конфлікт можна вирішити мирним шляхом

Губернатор Одеської області не вірить у військову загрозу з боку Придністров'я
Фото: allmoldova.com

Губернатор Одеської області Ігор Палиця не вірить, що невизнана республіка Придністров'я представляє військову загрозу для України.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє місцевий сайт "Таймер".

"Придністровський конфлікт. Люди, напевно, хочуть жити краще, ніж живуть. Якщо ми можемо допомогти їм вийти з конфлікту без військових вторгнень, я готовий допомагати зустрічатися, обговорювати", - сказав Палиця.

За його словами, чутки про можливий військовий конфлікт на кордоні активно тиражуються не тільки в українських ЗМІ, а й у самому невизнаному Придністров'ї.

"Я не вважаю, що у нас є загроза з того боку. Вони бояться нас так само, як ми їх. Як у нас це роздувається в пресі, так і у них. Ми разом з ними повинні знаходити шляхи виходу з ситуації", - додав він.

Днями президент України Петро Порошенко і президент Румунії Клаус Йоханніс домовилися про координацію дій з розморожування Придністровського конфлікту.

Нагадаємо, сенатор США від Республіканської партії, голова комітету у справах збройних сил Джон Маккейн заявив, що Росія може напасти на Одеську область з боку Придністров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram