ГоловнаСуспільствоВійна

Справу проти двох екс-"беркутівців" розглядатиме суд присяжних

Обвинуваченим у розстрілі Євромайдану загрожує довічне ув'язнення.

Справу проти двох екс-"беркутівців" розглядатиме суд присяжних
Фото: EPA/UPG

Справу проти двох колишніх "беркутівців", обвинувачених у розстрілі 39 активістів Євромайдану, розглядатиме суд присяжних. Про це повідомив головуючий у колегії суддів Сергій Дячук.

"Святошинський районний суд Києва розглядатиме судом присяжних справу проти колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" Сергія Зінченка і Павла Аброськіна", - сказав Дячук.

Клопотання про розгляд справи судом присяжних подали самі підсудні, оскільки їм обом загрожує довічне тюремне ув'язнення. Суд прийняв це клопотання і зазначив, що до наступного засідання автоматично буде визначено сімох присяжних, а в судовому процесі залишаться троє основних присяжних і двоє запасних. Також для розгляду справи у складі суду залишаться двоє професійних суддів.

Усі сторони процесу підтримали проведення судового розгляду справи у відкритому режимі.

Нагадаємо, в березні-квітні 2014 року затримали та заарештували колишніх співробітників "Беркута" Зінченка, Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника. У жовтні відпущений судом під домашній арешт Садовник утік і відтоді в розшуку.

20 січня 2015 року Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт на Зінченка та Аброськіна. Пізніше суд продовжив їм арешт до 23 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram