ГоловнаСуспільствоЖиття

День Ізраїлю у Львові: гімн у виконанні дитячого хору, національні танці та пісні на ідиші

15 березня Почесне Консульство Держави Ізраїль у Західному регіоні України та фонді "Хесед-Ар'е" подарували львів'янам красиве свято - день Ізраїлю. Подія була приурочена до відкриття Культурного центру під патронатом Почесного консула Ізраїлю Олега Вишнякова.

"Львів обрали місцем відкриття Почесного консульства не випадково, - зазначив у своєму виступі пан Вишняков. - Від самих витоків свого існування і донині культурна столиця України славиться своєю багатонаціональністю, толерантністю та гостинністю".

Фото: Почесний консул Ізраїлю Олег Вишняков

Єврейський фонд "Хесед-Ар'е" організував для гостей свята чудову книжкову виставку єврейських авторів та фотовиставку з життя євреїв Львова. Всі охочі могли скуштувати частування національної кухні.

Маленькі вихованці недільної школи "Хесед-Ар'е" виконали гімни України та Ізраїлю. Гостей розважали танцювальний ансамбль "Єврейські мініатюри" і національна єврейська музика у виконанні гурту "Варнічкес Фолк".

Почесний консул подарував єврейській громаді Львова унікальний каталог "Внесок вихідців з України у створення держави Ізраїль".

У своєму вітальному виступі Почесний консул підкреслив особливу важливість розвитку відносин з Ізраїлем у цей складний для України час.

"Ізраїль - країна, яка воює практично всю історію свого існування. Ізраїльтяни мають величезний досвід роботи із запобігання терактам, психологічної реабілітації жертв військових дій, як цивільних, так і військових, роботи з сім'ями поранених і загиблих. Передача такого досвіду українським лікарям і психологам вкрай важлива. З грудня минулого року під патронатом Почесного консульства регулярно прилітають ізраїльські психологи для проведення лекцій та навчальних семінарів для українських колег, котрі працюють із постраждалими в зоні АТО", - сказав пан Вишняков.

Почесний консул підкреслив, що спільно з Посольством і МЗС Ізраїлю ведуться активні переговори про можливість відкриття в Україні реабілітаційного центру з використанням новітніх ізраїльських технологій.

"Зараз ми обговорюємо з мерією Львова питання про можливу допомогу Ізраїлю в організації безпеки міста, створенні сучасної системи оповіщення та цивільної оборони.

Області потрібні інвестиції. Ізраїльські інвестори розглядають питання будівництва заводу зі складання насосів для нафтовидобутку, який принесе Львівщині десятки мільйонів інвестицій і близько 300 робочих місць", - запевнив Почесний консул.

Офіційне відкриття Почесного консульства заплановано на 28 травня. Олег Вишняков розповів жителям Львова про приємний сюрприз до дати відкриття - вже з 20 травня компанія МАУ запускає прямий рейс Львів-Тель-Авів-Львів. Рейс планується у форматі "лоукост", що дозволить розширити туристичну співпрацю між Ізраїлем і Львовом.

За словами пана Вишнякова, відкриття Почесного консульства - серйозна віха у розвитку відносин між Ізраїлем і Західним регіоном України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram