ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики на Донбасі різко активізували розвідку, - Тимчук

Терористи продовжують поповнювати запаси палива та боєприпасів.

Бойовики на Донбасі різко активізували розвідку, - Тимчук
Фото: zik.ua

Бойовики на Донбасі далі обстрілюють позиції українських військових зі стрілецької зброї, мінометів та іншого важкого піхотного озброєння. Також зафіксовано кілька випадків застосування бронетехніки й артилерії.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Фейсбуку.

"Для всієї зони АТО особливістю останніх трьох днів стала різка активізація розвідувальних заходів із боку російсько-терористичних військ. Противник використовує повний спектр розвідувальних сил і засобів: від безпілотників і засобів радіотехнічної розвідки до диверсійно-розвідувальних груп. Зафіксовано роботу двох вузлів (центрів) РТР на ділянці від Тельманового до Горлівки, а також розгортання кількох командних пунктів і пунктів управління в районі на північ від Луганська й у смузі Стаханов-Первомайськ", - повідомив Тимчук.

Зафіксовано перегрупування окремих формувань терористів одразу на декількох ділянках. На північ від Дебальцевого відбувається ротація формувань "армії ДНР": основна їхня частина відводиться в район Горлівки - Єнакієвого. У районі Докучаєвськ - Старобешеве батальйонна тактична група терористів посилилася бронетехнікою (включно з двома танками). Вогневі підрозділи розосереджені й ретельно замасковані. У Куйбишевському і Петровському районах Донецька триває перерозподіл залишків бойової техніки бойовиків. Із району Опитного в Петровський район Донецька перекинуто п'ять танків.

Напруженою залишається ситуація на приморському напрямку. Терористи намагаються відтіснити українські війська ближче до Маріуполя. Зауважено застосування тактики "блукаючих" танків і мінометних розрахунків.

"Нібито "відведена" з району Первомайська артилерійська група терористів (22 знаряддя самохідної і ствольної артилерії в складі кількох вогневих підрозділів) насправді перекинута на іншу ділянку "фронту" і розгорнута в районі Чорнухиного. Підрозділ реактивної артилерії бойовиків, раніше розміщений у районі Алчевська, відведено в район на захід від Луганська", - повідомив Тимчук.

Також, за його словами, бойовики активно поповнюють запаси пального та боєприпасів. "За дві доби зафіксовано прибуття з території РФ шести цільових конвоїв постачання, зокрема двох залізничних ешелонів (по 8 вагонів кожен - пункти призначення Дебальцеве й Іловайськ)", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, вчора бойовики під Маріуполем відкрили вогонь із заборонених 120-міліметрових мінометів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram