ГоловнаСуспільствоВійна

Україна закрила малий прикордонний рух з Росією

Росіяни зможуть потрапити в Україну тільки за закордонними паспортами.

Україна закрила малий прикордонний рух з Росією
Фото: www.ntv.ru

Віднині Україна тимчасово припиняє малий прикордонний рух із Росією, згідно з постановою Кабінету Міністрів №86.

Зокрема, призупиняють пропуск через російсько-український державний кордон жителів прикордонних регіонів Росії в місцевих пунктах пропуску.

"Прикордонний контроль і пропуск через кордон цієї категорії осіб здійснюватимуть у міжнародних і міждержавних пунктах пропуску за паспортними документами для закордонних поїздок. Внутрішні паспорти громадян РФ і свідоцтва про народження (для дітей до 14 років) для в'їзду в Україну будуть недійсними", - повідомили в Держприкордонслужбі.

Перебувати на території України жителі прикордонних регіонів Росії зможуть 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду.

Нагадаємо, зараз на кордоні з РФ працюють 39 пунктів пропуску: 3 - в Чернігівській області, 14 - у Сумській, 15 - у Харківській, 6 - у Луганській і 1 у Київській.

Малий прикордонний рух є формою полегшення перетину кордону для громадян двох країн, які живуть у прикордонній зоні. У рамках малого прикордонного руху жителі прикордонної зони можуть регулярно перетинати спільний кордон без віз для перебування в прикордонній зоні іншої держави. Такі поїздки можуть мати соціальні, культурні, сімейні, а також виправдані економічні причини (які не є прибутковою діяльністю).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram