ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області бойовики зруйнували 40 навчальних закладів від початку бойових дій

За період бойового затишшя в низці навчально-виховних закладів встигли провести ремонт

У Луганській області бойовики зруйнували 40 навчальних закладів від початку бойових дій
архив
Фото: moskal.in.ua

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація заявила про руйнування 40 навчальних закладів області від початку бойових дій на сході України.

Про це йдеться на сайті голови ОВЦА Геннадія Москаля.

З повідомлення випливає, що пошкоджено та зруйновано, зокрема, 40 загальноосвітніх шкіл та дитсадків.

У багатьох вибуховими хвилями вибито вікна, зруйновано фасади, розбито покрівлі, а деякі в результаті прямих влучень снарядів і мін потребують капітального ремонту або взагалі не підлягають відновленню.

"У Тошківці Попаснянського району снаряди з "Граду" зруйнували спортивний зал та шкільну їдальню. Обстріл відбувся під час навчального процесу, дітей врятували педагоги, котрі, почувши звук канонади, наказали учням швидко йти по домівках. У Троїцькому (Попаснянський район) снаряди з "Градів" майже вщент зруйнували загальноосвітню школу, яку лише недавно відновили після попередніх обстрілів, - зазначив Москаль.

У Новотошківці в школі зруйнована покрівля й замерзла система опалення (полопали труби й батареї), в Трьохізбенці "Гради" пробили перекриття школи й вибухнули всередині, в Станиці Луганській розбиті три школи, в Попасній - два дитсадки (в одному снаряд влучив у стіну на 2-му поверсі й частково зруйнував будівлю) й три школи.

Проводити заняття в багатьох пошкоджених будівлях неможливо, тому для навчального процесу в низці населених пунктів використовуються інші приміщення.

За період бойового затишшя в багатьох навчально-виховних закладів встигли провести ремонт, вони вже відновили роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram