ГоловнаСуспільствоВійна

Луценко запропонував створити військово-цивільні адміністрації у ще двох областях

Дію закону необхідно поширити на території Харківської й Одеської областей.

Луценко запропонував створити військово-цивільні адміністрації у ще двох областях
Фото: Макс Требухов

Дію закону про військово-цивільні адміністрації необхідно поширити на території Харківської й Одеської областей.

Про це заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко в інтерв'ю "Українській правді".

"На Раді нацбезпеки я вніс пропозицію застосувати закон про військово-цивільні адміністрації на території Харківської й Одеської областей. Захист українських міст повинен початися з усунення від виконавчих функцій сепаратистських діячів", - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, що РНБО розглядає ситуацію на Донбасі у двох площинах - продовження виконання Мінських домовленостей і продовження агресії РФ. Він також наголосив, що на сході України необхідно провести місцеві вибори, і це передбачено мирним планом.

"Так, ми ухвалимо закон про можливість дострокових місцевих виборів на третині Донбасу. Це передбачено мирним планом, і ми не дамо Кремлю можливості звинуватити нас у його зриві. Тим паче, що в ЄС, на жаль, є країни, які готові після цього "умити руки" від санкцій проти РФ та інших важких рішень", - сказав Луценко.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про військово-цивільні адміністрації на початку лютого. Президент Петро Порошенко створив 14 військово-цивільних адміністрацій на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram