ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ виявила російські шпигунські програми на комп'ютерах держорганів

Російські віруси маскують під офіційні документи СБУ.

Служба безпеки України виявила і заблокувала шкідливе програмне забезпечення (ПЗ), яке розробляли і використовували спецслужби Російської Федерації.

Про це повідомила прес-служба СБУ у фейсбуці.

Шпигунська програма була призначена для отримання інформації з комп'ютерів, а також ураження мережевого обладнання. Її розсилали в органи влади та правоохоронців, залучені до АТО.

Адресату надсилали електронне повідомлення з вкладенням "фейкових" офіційних документів від нібито СБУ, Держприкордонслужби, МВС або інших відомств. Файл, як правило, мав типову назву і не викликав підозри, наприклад, "довідка про ситуацію на державному кордоні станом на...". Після відкриття такого файлу на комп'ютер завантажувалася шпигунська програма, яка надавала віддалений доступ до вмісту поштової скриньки й інформації на жорсткому диску комп'ютера.

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

"Установлено, що з телекомунікаційного обладнання, розміщеного за межами України, зокрема на території Російської Федерації, розсилали електронні листи на поштові адреси посадових осіб органів державної влади та правоохоронних органів", - зазначив у СБУ.

Нагадаємо, влітку 2014 року на комп'ютері прем'єр-міністра Арсенія Яценюка знайшли схожу шпигунську програму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram