ГоловнаСуспільствоВійна

За час обстрілів бойовики ЛНР пошкодили вісім церков

Москаль не вірить, що росіяни воюють за "православный мир"

За період бойових дій внаслідок обстрілу бойовиками населених пунктів на контрольованій Україною території Луганської області зазнали пошкоджень вісім церков. Всі вони належать до Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомляє прес-служба голови Луганської обласної адміністрації Геннадія Москаля. У більшості церков вибито вікна, посічено осколками фасад, пошкоджено покрівлю. Деякі зазнали сильних руйнувань внаслідок прямих влучень артилерійських та реактивних снарядів.

Фото: moskal.in.ua

Зокрема, зазнали пошкоджень Свято-Іллінський храм у Лисичанську; Храм на честь трьох святителів у Попасній; Свято-Миколаївський храм у Попасній; Свято-Миколаївський храм у селищі Голубовське Попаснянського району; Свято-Троїцький храм у Троїцькому Попаснянського району; Свято-Миколаївський храм і каплиця на честь преподобного Серафима Саровського у Новотошківці Попаснянського району; каплиця на честь Святого Пантелеймона у Тошківці Попаснянського району; Свято-Покровський храм у Трьохізбенці.

"Розбиті церкви зі знищеними вівтарями й іконами - наочне підтвердження того, за який "православный мир" воюють росіяни та їхні найманці на Донбасі", - підкреслив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram