ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія відправить "позачерговий" конвой у Донецьк

20 вантажівок відвезуть вантаж для сімей шахтарів, які загинули на шахті ім. Засядька

Росія відправить "позачерговий" конвой у Донецьк
Фото: mchs.gov.ru

Міністерство надзвичайних ситуацій Росії в екстреному порядку сформувало позачерговий, 18-й, гуманітарний конвой. 20 вантажівок доставлять 200 тонн вантажу для сімей гірників, які загинули внаслідок аварії на шахті ім. Засядька, а також жителів Донецька. Про це повідомив офіційний представник МНС Росії Олександр Дробишевський, передає ТАСС.

"Відповідно до доручення президента РФ про надання адресної допомоги сім'ям загиблих і постраждалих шахтарів МНС Росії завершило формування позачергової колони з гуманітарною допомогою, і вона готова до відправки в Донецьк", - сказав Дробишевський. За словами чиновника, до складу вантажу входять продукти харчування та медикаменти.

"Колона формувалася в Донському рятувальному центрі в екстреному порядку, і частину вантажу доставляли авіацією", - повідомив представник МНС.

Нагадаємо, рано-вранці 4 березня на шахті імені Засядька в Донецьку стався вибух метану. В результаті вибуху загинули 33 шахтарі, ще один постраждалий помер у лікарні сьогодні. Пошуково-рятувальні роботи було завершено ввечері 5 березня. Бойовики ДНР відмовилися від допомоги українських рятувальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram