ГоловнаСуспільствоЖиття

У Хмельницькому засудили двох місцевих сепаратистів

Чоловік і жінка поширювали антиукраїнські газети

У Хмельницькому засудили двох місцевих сепаратистів
Фото: runews.su

Хмельницький міський районний суд притягнув до кримінальної відповідальності двох жителів Хмельницької області, винуватих у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Під час досудового слідства встановлено, що обидва зловмисники протягом червня-липня 2014 року поширювали друковану продукцію антиукраїнського змісту на території регіону і влаштовували відеоконференції в мережі Інтернет, під час яких закликали українців протидіяти чинній владі.

Оперативники СБУ затримали зловмисників під час одержання чергового тиражу проросійських агіток "Новоросія", що надійшов з Донбасу.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних правоохоронці вилучили ще одну партію екземплярів сепаратистської газети, комп'ютерну техніку, засоби зв'язку з кураторами терористичної організації "ДНР" і робочі записники, в яких зловмисники вели облік отриманих пропагандистських матеріалів.

3 березня 2015 року вироком суду першої інстанції двох громадян України визнано винними за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України. Чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі, його спільниця отримала 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram