ГоловнаСуспільствоВійна

Пентагон оцінює кількість російських військових на Донбасі у 12 тисяч

Йдеться і про солдатів, і про військових інструкторів і техніків

Пентагон оцінює кількість російських військових на Донбасі у 12 тисяч
Фото: EPA/UPG

За оцінками американських військових, Росія підтримує сепаратистів на сході України приблизно 12 тисячами військовослужбовців. Про це у вівторок, 3 березня, заявив у Берліні командувач сухопутними військами США в Європі генерал Бен Ходжес, повідомляє DailyMail.

Йдеться про російських військових інструкторів, техніків для обслуговування сучасних систем озброєння і безпосередньо бойові частини. За словами генерала, до названих цифр слід додати майже 29-тисячне угруповання, дислоковане в Криму.

Ходжес стверджує, що існують й інші докази втручання Росії в конфлікт в Україні. Приміром, неодноразові випадки електронними методами впливати на роботу безпілотників, що належать Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

"Це неможливо зробити за допомогою обладнання, яке майструють у підвалі", - наголосив Ходжес.

Те саме, на його думку, можна сказати про велику кількість важкого озброєння - артилерійських і ракетних систем, що їх використовують сепаратисти. Їх неможливо побудувати в домашніх умовах на Донбасі. Якась частина цієї зброї, можливо, і була відбита сепаратистами в урядових військ. Але значна "отримана з Росії", пояснив американський генерал.

Нагадаємо, в Києві наприкінці лютого пройшла виставка захопленої на Донбасі російської військової техніки "Присутність". В експозиції представлено докази агресії російських військ на Донбасі: російський танк, система залпового вогню "Град", бойові машини піхоти, безпілотники, стрілецька зброя, документи, одяг, залишки боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram