ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики перекидають сили до Донецька і Горлівки

Батальйонні групи і формування найманців пересуваються частинами

Бойовики перекидають сили до Донецька і Горлівки
Российская артиллерия вблизи Дебальцево, архив
Фото: https://twitter.com/GeoffPyatt

Російська армія і бойовики на Донбасі продовжують використовувати перемир'я для перегрупування зосереджених на Донбасі сил і засобів. Про це повідомляє керівник групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Відзначається перекидання тактичних резервів на Донецький напрям (бронетехніка, артилерія і формування російських найманців) і Горлівську ділянку (батальйонна тактична група, перекидається частинами)", - пише Тимчук.

За даними групи "ІО", з 1 по 3 березня до Донецька і Горлівки перекинули 16 танків, 23 ББМ і 12 гармат буксированої артилерії (з кількох напрямків: через Дебальцеве і Єнакієве, а також південним маршрутом - через Сніжне, Іловайськ і Старобешеве.

"На Дзержинському й Артемівському напрямках спостерігають концентрацію формувань російсько-терористичних військ (усього зафіксовано 4 нові, підтягнуті з півдня ротні тактичні групи з відповідною артилерійською підтримкою). Зараз на Дзержинському напрямку перекинуто до раніше зосереджених тут засобів 12 танків і 23 ББМ, а також артилерійську групу 4-батарейного складу (ствольна артилерія і 8 установок РСЗВ)", - написав Тимчук.

Нагадаємо, у вівторок, 3 березня, Міністерство оборони України повідомило про завершення відведення важкої артилерії від лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram