ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ розслідує причетність Суркова до вбивств на Майдані

Радник російського президента був у Києві в супроводі генералів ФСБ

СБУ розслідує причетність Суркова до вбивств на Майдані
Фото: openspace.ru

Служба безпеки України почала розслідувати причетність радника президента Росії Владислава Суркова до дестабілізації військово-політичної ситуації в Україні. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко.

Як повідомляє УНІАН, СБУ разом з Генпрокуратурою вивчила всі наявні матеріали про приїзд Суркова в Україну минулого року, а також приїзд із ним трьох генералів ФСБ Російської Федерації. За словами Наливайченка, ці люди приїжджали в Україну в грудні 2013 року і січні 2014 року. МЗС РФ підтверджувало українській стороні прибуття торік одного з генералів ФСБ на прізвище Бесєдов.

"Радник президента Росії Владислав Сурков, 1964 р.н., громадянин РФ - ми дійсно серйозно розслідуємо всіх представників, а, на наше переконання, вони є складовими військово-політичного втручання в життя нашої держави з метою повалення державного ладу нашої країни", - сказав Наливайченко.

"На сьогодні ми говоримо, що в січні минулого року група російських генералів працювала в Службі безпеки і зустрічалася з вищим керівництвом нашої держави... Усі групи координувалися саме громадянином РФ 1964 р.н.", - зазначив Наливайченко.

Він додав, що радник президента Росії не припиняє військово-політичного втручання в ситуацію в Україні.

Наливайченко показав інструкцію, перехоплену розвідкою, що містить вказівки керівникам ДНР і ЛНР, як діяти. Демонструючи запис, Наливайченко наголосив, що в ній повністю, як і в оригіналі, збережено шрифт і орфографію.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив про причетність до масових убивств на Майдані в лютому минулого року помічника президента Росії Суркова, який керував організацією снайперських груп іноземців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram