ГоловнаСуспільствоВійна

Група ІО: бойовики відвели лише 10-15% озброєнь

На вихідні позиції озброєння може повернутися за 30-40 хвилин

Група ІО: бойовики відвели лише 10-15% озброєнь
Боевики в Углегорске
Фото: EPA/UPG

За оперативними даними групи "Інформаційний Опір", бойовики ДНР і ЛНР не виконують домовленості про відведення важкого озброєння.

"Незважаючи на запевнення ватажків терористів "ЛНР" і "ДНР" про відведення значної частини важкого озброєння від розмежувальної лінії на Донбасі (на 24.02 - нібито 156 од. ствольної артилерії і 40 РСЗВ, на 25.02 - 180 од. ствольної артилерії і 18 РСЗВ, на вчорашній день, 26.02, в "ЛНР" заявили про відведення 80% важкого озброєння), ці заяви не відповідають дійсності. На 26.02, за даними групи ІО, російсько-терористичні війська відвели лише близько 10-15% від зазначеної чисельності озброєнь. Причому відведення озброєнь терористи здійснюють не на обумовлені мінськими домовленостями відстані, а з тим розрахунком, щоб повернути їх на вихідні позиції протягом 30-40 хвилин", - пише координатор групи Дмитро Тимчук у фейсбуці.

Крім того, за даними ІО, протягом останньої доби терористи і російські війська неодноразово порушували режим перемир'я - зафіксовано близько 30 обстрілів. Обстріли фіксують переважно зі стрілецької зброї. Зі ствольної артилерії противник обстріляв позиції українських військ у районі н.п. Опитне, Водяне, Піски.

Нагадаємо, 26 лютого сили АТО почали відводити 100-міліметрові гармати від лінії розмежування. Генштаб назвав це першим кроком до відведення важкого озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram