ГоловнаСуспільствоЖиття

Мітингувальники за відставку Кличка перекрили Хрещатик

В акції беруть участь близько тисячі осіб

Понад тисячу активістів перекрили проїжджу частину вулиці Хрещатик з вимогою відставки мера Києва, голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

Станом на 12:25 близько 40 легкових автомобілів із заклеєними номерними знаками, з піднятими капотами і прапорцями з написом "Мир, справедливість" вишикувалися навпроти будівлі Київської міськадміністрації, тим самим перекривши рух транспорту по Хрещатику на ділянці між вулицями Прорізна і Богдана Хмельницького.

Активісти тримають в руках прапори України, прапори із зображенням герба Києва, а також прапори з написом "Народний вирок". Під будівлею Київради розміщено транспаранти з написами "Мер - захисти наших дітей від своїх" реформаторів", "Кличко - ти обікрав пенсіонерів".

Мітингувальники принесли також плакати з написами німецькою мовою, якою вільно володіє мер.

Більшість активістів пенсійного та шкільного віку. Як зазначає "Інтерфакс-Україна", учасники акції відмовляються називати організації, які представляють, а молоді люди узагалі заявляють, що вони "прийшли на екскурсію".

За правопорядком стежать близько 50 міліціонерів.

Нагадаємо, вартість проїзду у громадському транспорті Києва зросла удвічі від 7 лютого 2015 року. Одна поїздка в метро коштує 4 грн, проїзд у наземному комунальному транспорті - 3 грн. При цьому КМДА зберегла усі пільги - перегляд пільгових категорій пасажирів відбудеться не раніше ніж влітку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram