ГоловнаСуспільствоЖиття

Пенітенціарна служба хоче побудувати в Києві новий ізолятор

Будівлі Лук'янівського СІЗО настільки занедбані, що косметичний ремонт їм уже не допоможе

Пенітенціарна служба хоче побудувати в Києві новий ізолятор
Фото: liga.net

Державна пенітенціарна служба України хоче заново відбудувати Лук'янівський слідчий ізолятор у Києві на гроші народних депутатів. Про це заявив глава ДПтС Володимир Палагнюк в інтерв'ю РБК-Україна.

"Київське СІЗО вимагає невідкладного ремонту. Більшість приміщень дуже старі. Косметичним ремонтом вже не обійтися. Але зараз коштів на це немає. Звичайно ж, найкращий вихід - будівництво нового ізолятора", - заявив Палагнюк.

Палагнюк зазначив, що Польща та інші партнери України погодилися безкоштовно надати проектну документацію для будівництва нового СІЗО.

"Коштів для розробки проекту у нас немає. Хочу зазначити, що є деякі народні депутати, які виявляють готовність за наявності проектної документації допомогти у будівництві нового ізолятора", - зазначив глава ДПтС, уточнивши, що цю ініціативу підтримали нардепи з фракцій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" і з Радикальної партії.

Нагадаємо, саме в Лук'янівському СІЗО перебували під арештом народні депутати Юлія Тимошенко і Юрій Луценко під час судових процесів у 2010-2011 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram