ГоловнаСуспільствоЖиття

Усі Збройні сили підпорядковуються тільки Генштабу, - Міноборони

Інформацію про створення паралельного генштабу у відомстві назвали фейком, спрямованим на деморалізацію особового складу та створення паніки

Усі Збройні сили України єдині у захисті Батьківщини й підпорядковуються лише Генеральному штабу ЗСУ.

Про це заявляє прес-служба Міністерства оборони.

"Інформація, оприлюднена у ЗМІ, про підписання "Меморандуму про створення координаційного штабу добровольчого руху" окремими підрозділами, які входять до Збройних сил України, не відповідає дійсності. Командири деяких батальйонів, а саме "Айдару", 20, 37 і 40 батальйонів, які нібито увійшли до цього штабу, вже спростували таку інформацію", - повідомили у відомстві.

У Міноборони нагадали, що сьогодні на деяких інтернет-ресурсах з'явилася інформація про те, що деякі батальйони, що виконують бойові завдання на сході нашої держави, створюють альтернативний "генеральний штаб" і вже підписали відповідний меморандум.

"Командирів цих підрозділів обурила така явна брехня, і вони незабаром після цього за допомогою соціальних мереж почали спростовувати опубліковану інформацію", - зазначили в прес-службі.

"Це не перший фейк, створений тими, хто воює по той бік інформаційної війни з Україною, і спрямований на деморалізацію особового складу і створення панічних настроїв у суспільстві. Наголошуємо, що всі військові частини Збройних сил України, які зараз перебувають у зоні проведення антитерористичної операції, підпорядковуються тільки Генеральному штабу Збройних сил України", - підкреслили в оборонному відомстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram