ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін розпланував введення водійських прав європейського зразка

До 2018-го українці мають отримувати права, визнані в Європі

Кабмін розпланував введення водійських прав європейського зразка
Фото: www.aveoclub.ru

Кабінет Міністрів схвалив план імплементації директиви Європарламенту та Ради про те, якими мають бути посвідчення водія, щоб їх визнавали в ЄС.

Положення директиви мають бути імплементовані в Україні до листопада 2017 року, повідомлено на сайті уряду.

Ця директива вводить єдині для всіх держав-членів ЄС положення про видачу національних посвідчень водія для забезпечення їхнього взаємного визнання. Директивою затверджено технічний опис європейського зразка посвідчення водія, врегульовано питання розміщення в ньому мікрочипа, встановлено вимоги до підготовки претендентів на отримання посвідчення водія, умови видачі посвідчень водія (вікові та кваліфікаційні), їхньої періодичної заміни.

Відповідно до положень директиви узгоджують терміни медичних оглядів для професійних водіїв, вводять мінімальні вимоги до базової кваліфікації та підготовки осіб, які приймають іспити на право керування транспортними засобами, а також уніфікують мінімальні вимоги до іспитів на право керування транспортними засобами.

Нагадаємо, рішення про скасування віз для українців може бути ухвалене Євросоюзом уже на травневому саміті "Східного Партнерства" в Ризі, проте безвізовий режим набуде чинності, ймовірно, з 2016 року, оскільки необхідний ще час на ратифікацію цього рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram