ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб визнав втрату контролю над частиною Дебальцевого (оновлено)

У полон потрапили кілька військових із групи постачання

Генштаб визнав втрату контролю над частиною Дебальцевого (оновлено)
Фото: Макс Левин

Генеральний штаб визнав, що бойовики захопили частину Дебальцевого.

"У місті Дебальцевому Донецької області тривають вуличні бої, бойовики атакують місто штурмовими групами, за підтримки артилерії та бронетехніки. Частина населеного пункту захоплена бандитами. Зараз сили АТО здійснюють маневр підрозділами і вогнем, стримують агресію супротивника", - повідомила прес-служба ГШ.

Водночас Генштаб спростував заяви бойовиків про захоплення бойовиками в полон 120 бійців з дебальцевського угруповання. Однак факт полону групи військовослужбовців зі 101-ї окремої бригади і 8-го окремого полку спецпризначення підтверджено.

"Колона української техніки під час доставки вантажів для військових, які ведуть бойові дії на Дебальцевському плацдармі, потрапила в засідку. Група супроводу під керівництвом лейтенанта Дмитра Кебеча прийняла бій, але після закінчення боєкомплекту і знищення їхнього бронетранспортера була захоплена в полон. За наявною інформацією, один з військових важко поранений", - сказано в повідомленні.

Оновлення. Прес-офіцер штабу АТО Анатолій Стельмах у коментарі "Інтерфаксу-Україна" заявив, що в Дебальцевому бойовики захопили "кілька будівель". "У місті йдуть бої. Противник обстрілює сили АТО, захопивши деякі будівлі. Які саме - ми поки що не говоримо. Разом із тим проходить перегрупування наших військ, операція в місті триває", - сказав він. Відповідаючи на запитання про ситуацію на трасі Артемівськ-Дебальцеве, Стельмах сказав: "Вона частково під нашим контролем".

Оновлення 17:34. За словами бійця 128-ї бригади, частина батальйону "Артемівськ" разом із бійцями 128-ї бригади оточені і зайняли кругову оборону на виїзді з Дебальцевого в бік Артемівська. Ніхто з вояків не збирається здаватися в полон. Спікер медіа-центру РНБО Андрій Лисенко сказав LB.ua, що він про це нічого не знає.

Оновлення 18:05. Тим часом на російському Первом канале опублікували відео, на якому, як стверджують, 72 полонених українських солдатів, які здалися сьогодні в районі Дебальцевого.

Нагадаємо, сьогодні вранці в сюжетах "Лайфньюз" і Первого канала показали щонайменше шістьох полонених українських солдатів, у тому числі одного тяжко пораненого. Окрім Дмитра Кебеча, звучало ім'я та прізвище ще одного полоненого - Андрія Квятковського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram