ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала тюремника-інформатора ДНР у Мар'їнському районі

Ще одна жінка шпигувала на користь ЛНР і коригувала вогонь бойовиків під час обстрілів Тошківки

СБУ затримала тюремника-інформатора ДНР у Мар'їнському районі
Работа СБУ. Архивное фото
Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Оперативна група СБУ в с. Максимільянівка Мар'їнського району Донецької області затримала інформатора так званої ДНР, який працював молодшим інспектором виправної колонії. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Встановлено, що 40-річного жителя Донецької області в листопаді 2014 року завербував член ДНР на прізвисько "Малой". Бойовик спочатку особисто телефонував чоловікові і цікавився настроями місцевого населення, розпитував його про місця дислокації і чисельність українських силовиків у районі.

Згодом "Малой" поставив жителю Донеччини завдання систематично повідомляти йому розвіддані. У разі відмови бойовик погрожував фізичною розправою над його родиною", - йдеться в повідомленні.

Зі службовим посвідченням інспектора Селідовської виправної колонії затриманий вільно пересувався по території району та протягом грудня 2014 року - січня 2015 року збирав і передавав "Малому" розвіддані через мобільний зв'язок. Отриману інформацію терористи використовували для ведення артилерійських обстрілів населених пунктів.

Затриманому чоловікові оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

СБУ також повідомила про затримання днями іншого інформатора в Луганській області - це жінка, мешканка селища Тошківка Попаснянського району Луганської області.

За даними відомства, вона збирала для терористичної організації т. зв. ЛНР інформацію про розташування, маршрути пересування і озброєння сил АТО.

Інформацію, зібрану під час постійних поїздок по навколишніх населених пунктах і опитувань знайомих вона передавала в диверсійно-розвідувальний підрозділ терористичного "козачого" угруповання Дрьомова, що в Стаханові.

Крім того, зловмисниця коригувала артилерійський вогонь під час обстрілів Тошківки терористами. Протягом останнього місяця Тошківка регулярно потерпає від обстрілів.

Затриманий СБУ інформатор тепер дає свідчення. Вона зізналася слідчим, що допомагала бойовикам знищувати рідне селище на прохання колишнього чоловіка, який воює в складі бандформування Дрьомова.

Як повідомлялося, СБУ встановила 19 активних критиків мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram