ГоловнаСуспільствоПодії

МВС пояснило причину обшуку у Новинського

Нардеп назвав дії міліції тиском на опозицію

МВС пояснило причину обшуку у Новинського
Фото: Макс Требухов

Міністерство внутрішніх справ заявило, що обшук у "Смарт-холдингу" Вадима Новинського відбувся в рамках кримінальної справи.

"Правоохоронці обшукували офіс компанії на вул. Ігоревській у Києві в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками фіктивного підприємництва, протидії законній господарській діяльності і ще кількох складів злочинів", - повідомила прес-служба МВС України.

Кримінальне провадження відкрито за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205-1 (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців), ч. 3 ст. 206 (Протидія законній господарській діяльності), ч. 2 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 1 ст. 356 (Самоправство), ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

За даними "Хабс", обшук пов'язаний з конфліктом навколо мережі торгових центрів "Амстор" між "Смартом" і міноритарним акціонером "Амстору" Володимиром Вагоровським, видання посилається на судове визначення, яке є в його розпорядженні. Обшук дозволила суддя Печерського райсуду Києва Юлія Фаркош. Закрите судове засідання відбулося 10 лютого.

"У ході слідства виявлено злочинну схему, метою якої було блокування, протидія законній господарській діяльності, підробка документів, які подаються для державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб - підприємців та протиправного заволодіння майном групи компаній "Амстор", - йдеться в ухвалі суду.

Сам Новинський вважає, що справа політично мотивована. "Я є одним із спонсорів "Опозиційного блоку". Офіційним спонсором, який вносив гроші на виборчу кампанію. І вважаю, що це є тиском на опозицію", - сказав він "Українським новинам".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram