ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ підтвердила обстріл Краматорська касетними снарядами

Ракети були начинені протитанковими і протипіхотними елементами ураження

ОБСЄ підтвердила обстріл Краматорська касетними снарядами

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ підтвердила, що при обстрілі Краматорська використовувалися касетні боєприпаси.

"СММ зазначила, що всі ракети були оснащені касетними зарядами. СММ вивчила залишки боєприпасів і встановила, що вони містили протитанкові та протипіхотні елементи ураження", - йдеться в доповіді ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ заявила, що обстріл Краматорська вівся з південно-південно-східного напрямку. За даними військових, обстріл вівся з боку Горлівки, контрольованої бойовиками. Горлівка розташована на південний схід від Краматорська.

Бойовики близько 12:30 10 лютого завдали удару із системи залпового вогню "Смерч" по Краматорську. Метою був військовий аеродром, де знаходиться штаб антитерористичної операції, але бойовики влучили і по житлових кварталах міста.

Використовувалися касетні снаряди із суббоєприпасами підвищеної дальності "Торнадо". Такі боєприпаси є на озброєнні Збройних сил РФ.

Усього в результаті обстрілу загинули 17 осіб (у тому числі 8 військових), з них троє померли в лікарні. 64 людини отримали поранення (29 військових і 35 цивільних).

Перед початком обстрілу військові із зенітно-ракетного комплексу "Бук" збили російський безпілотник, який коригував вогонь по Краматорську. Однак він встиг передати дані для обстрілу.

Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу Краматорська за статтею "теракт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram