ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський "гумконвой" повернувся з Луганська в Ростовську область

Ще понад 100 вантажівок залишаються в Донецькій області

Колона із 70 російських вантажівок, яка порушила сьогодні український кордон, повернулася з Луганська в Ростовську область Росії. Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на МНС Росії.

Державна прикордонна служба України повідомила, що до огляду вантажівок українських прикордонників не допустили.

"Порушуючи узгоджені модальності і норми міжнародного та національного права, російська сторона в односторонньому порядку здійснила пропуск 13-го, так званого" гуманітарного вантажу". У зв'язку з порушенням зазначених домовленостей українська прикордонно-митна група здійснила лише візуальне спостереження за проходженням транспортних засобів", - сказано в повідомленні.

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста участі в оформленні цього вантажу не брали.

Загалом через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" прослідувало 175 транспортних засобів, які перевозили продукти харчування, будівельні та пально-мастильні матеріали.

Нагадаємо, із серпня 2014 року Росія відправила на Донбас уже 13 "гуманітарних конвоїв", жоден з них не оглянули українські прикордонники або спостерігачі ОБСЄ. За даними українських силових відомств, Росія таким чином постачає зброю, пальне і боєприпаси для бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram