ГоловнаСуспільствоВійна

Меркель і Олланд запропонували створити на Донбасі демілітаризовану смугу

Президент Франції заявив про необхідність широкої автономії

Меркель і Олланд запропонували створити на Донбасі демілітаризовану смугу
Фото: Shaun Walker

Мирний план канцлера Німеччини Анґели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда щодо України передбачає створення демілітаризованої зони від 50 до 70 кілометрів (в такому випадку бойовикам доведеться залишити Донецьк і Луганськ і піти з Приазов'я).

Про це пише "Дождь" з посиланням на заяву Олланда в ефірі телеканалу France 2.

Глава Франції також закликав до "вельми широкої" автономії для сепаратистських анклавів. "Ці люди воювали. Складно буде змусити їх вести звичайне життя", - пояснив Олланд.

Нагадаємо, Меркель сьогодні заявила, що ситуацію в Україні не вирішити військовим шляхом, необхідно зробити кроки для виконання мінських домовленостей. За її словами, в цьому контексті важливими були останні візити лідерів Німеччини і Франції в Київ і Москву.

Олланд і Меркель у четвер провели в Києві п'ятигодинні переговори з президентом України Петром Порошенком. Після зустрічі вони не робили заяв для преси. На наступний день вони відбули до Москви для продовження переговорів. За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, Росія, Франція і Німеччина ведуть підготовку тексту можливого спільного документа щодо імплементації мінських домовленостей.

Можливо, що зустріч президентів у "нормандському форматі" відбудеться в Мінську вже в неділю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram