ГоловнаСуспільствоВійна

Тільки двоє лікарів за весь час отримали статус учасника бойових дій

Нардепи встановлюють особи 62 цивільних, які претендують на пільги учасників АТО

Група депутатів з'ясувала, у яких підприємствах працюють цивільні особи, яким надано статус учасників бойових дій. Про це LB.ua повідомив народний депутат Ігор Луценко.

Серед тих, хто отримав пільги, - співробітники Держфінмоніторингу, Харківського облавтодору, Державної пенітенціарної служби, Адміністрації президента та інших відомств.

Фото: www.facebook.com/Andriy.Lozovyi

Фото: www.facebook.com/Andriy.Lozovyi

Щоб отримати ці дані, Луценко, а також депутати Андрій Лозовий, Ігор Мосійчук, Борис Філатов, Оксана Корчинська, Дмитро Лінько побували в кабінеті у керівника служби у справах ветеранів Артура Дерев'янка.

"Я раніше звертався, щоб вони (Служба у справах ветеранів - ред.) мені всі прізвища надали. Вони відмовили. Сказали: ось тобі статистика. Причому статистику дали тільки з військових відомств - у мене вони питань не викликають, за великим рахунком. А цивільні відомства вони дали одним рядком, чого, м'яко кажучи, недостатньо", - сказав Луценко в коментарі LB.ua.

"Ми прийшли знову. Він (Артур Дерев'янко - ред.) моментально витягнув розгорнуту статистику з цивільних відомств. Ми домовилися з ним і підписали протокол, що до 10 лютого він видасть прізвища та посади всіх цивільних осіб, які отримали статус учасника АТО", - додав Луценко.

Він також звернув увагу на той факт, що лише двоє лікарів за весь час АТО отримали статус УБД. При цьому тільки серед загиблих у зоні АТО - 18 лікарів. Відповідно, двоє - це дуже, м'яко кажучи, мало", - зазначив Луценко.

"А в цей час тисячі Героїв, зокрема тяжкопоранених, ще статус учасника АТО не отримали", - написав у фейсбуці Андрій Лозовий.

Надалі, після отримання цих відомостей, на думку Луценка, необхідно створити тимчасову слідчу комісію з питань виділення статусу учасника бойових дій.

"По суті, ця ТСК вже працює. Ми вже таким "насильницьким" чином витягаємо цю інформацію. Але треба, щоб була офіційна звітність", - підкреслив нардеп.

Як повідомлялось, Кабмін звільнить заступника міністра, який отримав статус учасника АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram