ГоловнаСуспільствоВійна

Комбриг Микаць розповів про ситуацію в Донецькому аеропорту

З південного боку - сепаратисти, на півночі - ЗСУ

Командир 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олег Микаць, який був одним із керівників оборони Донецького аеропорту, заявив, що українські сили хоч і відійшли від нового терміналу, все одно контролюють територію аеропорту.

Про це він сказав в інтерв'ю "Громадське Донеччини".

"Ні оборонятися ніде було, ні утримувати нічого, тому було прийнято рішення піти. Тим не менш, ми контролюємо цей аеропорт, злітну смугу за час бойових дій вивели з ладу і своє стратегічне значення цей аеропорт втратив. Приймати і відправляти літаки там неможливо. Особисто я вважаю, що можна було б вивести [бійців] раніше, але поки було там, що утримувати, українські військовослужбовці там і перебували. Коли там нічого стало утримувати, вони звідти вийшли", - сказав він.

"З аеропорту ми пішли, але Авдіївку, південну сторону, ми повністю взяли під свій контроль. Взяли шахту під свій контроль, панівну висоту. Тому і виходить, що з аеропорту ми пішли, але контроль за цією територією залишився. З південного боку - сепаратисти, на півночі -  ми. На південному боці Авдіївки перебуваємо ми, і десь на східній стороні Спартака теж підрозділи українських військ", - сказав він.

Комбриг запевнив, що сісти на території аеропорту не зможе жоден літак або вертоліт.

"Ті, хто каже, що ми здали аеропорт, хоча б приїхали і деньок посиділи. Коли "Тюльпанами" накривають. Коли прямою наводкою з боку Спартака або Веселого працюють танки. Коли підтягується і працює великокаліберна артилерія", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram