ГоловнаСуспільствоВійна

Тимчук пояснив, чому на Донбас не можна вводити миротворців

Росія тільки й чекає такого кроку для легалізації присутності своїх військових

Тимчук пояснив, чому на Донбас не можна вводити миротворців
Российские миротворцы
Фото: anna-news.info

Народний депутат України Дмитро Тимчук заявляє, що введення миротворчого контингенту ООН на Донбас призведе до того, що Україна позбудеться захоплених бойовиками територій. Свої висновки Тимчук опублікував на сторінці у Фейсбуці.

"Наше завдання номер один на сьогодні - не допустити жодних розмов про "миротворчість". Це - пряма дорога до позбавлення України її територій, тимчасово окупованих російсько-терористичними військами. Плюс цей варіант не дає жодних гарантій того, що зараза "руського мира" не буде і далі поширюватися по нашій землі. Навпаки - Путін отримає чудовий плацдарм саме для таких дій", - написав Тимчук.

Тимчук вважає, що введення миротворців дозволить Росії утримати всі окуповані території під своїм контролем за допомогою ДНР і ЛНР.

"Бачимо сценарій, зручний сьогодні для Путіна (і судячи з усього, він починає реалізовуватися). Перш за все, утримати вже окуповані території. Для цього оптимальний варіант - введення "миротворчого контингенту" (зрозуміло, що переважно російського, як "групи підтримки" можуть бути використані контингенти, наприклад, Казахстану (батальйон "Казбат"), Білорусі та Вірменії - але під загальним російським керівництвом). Інші формати РФ заблокує на рівні Радбезу ООН, який надає мандат", - написав Тимчук.

"У разі початку "миротворчої операції" Київ втрачає будь-яку можливість проведення своєї військової операції зі звільнення Донбасу, інакше увійде в конфлікт з ООН і міжнародним співтовариством (а також розв'яже руки Путіну в плані початку відкритої агресії РФ проти України, "яка не слухає" ООН і "знищує мирне населення Донбасу"). тоді як "ДНР" та "ЛНР" (точніше Кремль, що ними керує) зберігають повну можливість відновити бойові дії у будь-який зручний для них момент - вони ж не визнані як якісь державні утворення на міжнародному рівні, а значить, з них нічого не візьмеш. Плюс - легалізація ЗС РФ на Донбасі у вигляді "миротворців", - заявляє політик.

Тимчук зазначає, що потенціал наступальних дій у Росії і терористів вже вичерпується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram