ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганській області загинули двоє військових і троє цивільних

"Айдар" назвав імена своїх загиблих бійців

У Луганській області загинули двоє військових і троє цивільних
Фото: Информатор

У Луганській області за суботу і ніч на неділю внаслідок обстрілів бойовиків загинули троє мирних жителів і двоє військових.

Про це повідомляється на сайті голови Луганської обладміністрації Геннадія Москаля.

Так, у Попасній загинула 45-річна жінка.

"У Попасній на вул. Пушкіна зруйновано житловий будинок, 45-річна господиня загинула під уламками, 44-річний чоловік отримав важкі травми. Починаючи з 3-ї ночі і до 9-ї ранку терористи з боку Первомайська неодноразово накривали Попасну і околиці з "Градів". Є руйнування в житловому секторі, не працює мобільний зв'язок. Уранці на околиці міста тривають бої, бойовики використовують проти українських силовиків танки", - сказано в повідомленні.

Ще двоє мирних жителів загинули в Золотому.

"У Золотому вчора реактивні снаряди "Град" влучили в 2-поверховий житловий будинок на вул. Ломоносова. Загинули двоє мирних жителів, ще кілька людей отримали поранення. У місті перебито системи життєзабезпечення, немає ні електроенергії, ні центральної води", - повідомляє Москаль.

Військові загинули внаслідок обстрілу теплоелектростанції в Щасті.

"Розбита центральна прохідна, від осколкових поранень загинули двоє військовослужбовців, ще один поранений. Унаслідок вечірніх і нічних обстрілів - нові влучення в ТЕС, пошкоджено приміщення дирекції станції, перебито теплоколектор. Місто, в якому тільки ввечері відновили тепло після попередніх обстрілів, знову залишилося без центрального опалення. Крім того, є пряме влучення реактивного снаряда в під'їзд багатоповерхівки. Інформації про постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

На сторінці батальйону "Айдар" у фейсбуці оприлюднено імена загиблих на ТЕС військових. Це Жеребило Вадим Володимирович, позивний "Діджей", 1993 р.н., і Бобуров Руслан Юрійович, позивний "Німець", 1966 р.н.

Крім того, Москаль повідомляє, що у Станиці Луганській та Макаровому бойовики з артилерії зруйнували близько 15 житлових будинків, троє військовослужбовців отримали поранення. Крім того, кілька снарядів залетіло на кладовище на околиці Станиці Луганської, пошкоджено близько десятка могил. Ні світла, ні води, ні центрального опалення в райцентрі немає, відновити їх найближчим часом неможливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram