ГоловнаСуспільствоЖиття

Для виїзду за кордон українцям призовного віку потрібна довідка військкомату

Довідка потрібна не тільки тим призовникам, хто отримав повістку, а всім, хто потрапляє під мобілізацію

Для виїзду за кордон українцям призовного віку потрібна довідка військкомату
Фото: www.dyvys.in

Вчорашній указ президента про посилення заходів з мобілізації, який повинен бути затверджений законом, передбачає врахувати рекомендації Генштабу ЗСУ про введення зобов'язання для осіб призовного віку про необхідність отримання довідки з військкомату для виїзду за кордон.

Цю інформацію сьогодні на прес-конференції підтвердив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє РБК-Україна.

"Генеральний штаб рекомендує зобов'язати всіх військовозобов'язаних отримувати дозвільні довідки з військкомату для виїзду з України за кордон. Ви ж розумієте, що Батьківщину захищати треба, і та кількість військовослужбовців, яка воює зараз у зоні АТО, потребує ротації", - сказав він.

При цьому міністр зазначив, що всі військовослужбовці і призовники, які потрапляють під призов, виходячи з ситуації, повинні представляти при виїзді за кордон довідку, щоб Генштаб визначав причини виїзду.

За словами міністра, довідка буде потрібна не тільки тим призовникам, хто отримав повістку, а всім, хто потрапляє під мобілізацію.

Нагадаємо, раніше в Міноборони повідомили, що за час АТО за фактом ухилення від служби порушено понад 1300 кримінальних справ щодо 7 тис. 472 військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram